Tweede themamiddag voor gemeenten goed bezocht

themamiddag

Afgelopen dinsdag organiseerde KuiperCompagnons voor de tweede keer een themamiddag voor gemeenten. De opzet was hetzelfde als de vorige bijeenkomst; in een plenair gedeelte werd een korte introductie gegeven op de Omgevingswet, waarna de groep uiteen ging voor twee deelsessies. Dirk van de Rijdt benaderde de Omgevingswet vanuit de gedachte dat alles anders wordt. Gerwin Gabry richtte zich juist op het gegeven dat de Omgevingswet slechts oude wijn in nieuwe zakken zou zijn.

Aan het einde van de middag werd wederom een meningspeiling gehouden, met weinig verrassende resultaten ten opzichte van de vorige bijeenkomst. Alleen op de vraag of de Omgevingswet alles anders maakt, of dat het oude wijn in nieuwe zakken zou zijn werd wisselend gereageerd. De praktijk zal uiteindelijk leren in hoeverre de Omgevingswet het vakgebied van de ruimtelijke ordening zal veranderen.

In de komende maanden willen we vaker een themamiddag organiseren. Hiervoor hebben aan de deelnemers gevraagd welke thema’s zij graag aan bod zien komen. De cultuurverandering/integraal werken werd het vaakst genoemd, gevolgd door de thema’s ‘hoe maak in een omgevingsplan’ en ‘hoe maak ik een omgevingsvisie’.

Maar ook op deze site zullen we aandacht blijven besteden aan actuele ontwikkelingen rond de Omgevingswet.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.