Themamiddag Omgevingswet voor gemeenten

Gemeentedag themamiddag Omgevingswet

Themamiddag omgevingswet op 26 januari 2016 is vol! Heeft u nog wel interesse?

Vanwege grote belangstellling en het beperkte aantal beschikbare plaatsen voor de Themamiddag Omgevingswet op 26 januari 2016, is het niet meer mogelijk u hiervoor aan te melden. Heeft u nog wel interesse? Dan kunt u zich aanmelden voor dinsdag 9 februari 2016. Bij voldoende aanmeldingen organiseren wij op dinsdag 9 februari 2016 nogmaals de Themamiddag Omgevingswet.

KuiperCompagnons organiseert regelmatig een themamiddag voor gemeenten. De themamiddag op dinsdag 26 januari 2016 is de eerste in een reeks themamiddagen die wij over de Omgevingswet organiseren. De bijeenkomst op 26 januari vormt de inleiding op de Omgevingswet waarbij we ons afvragen wat er allemaal gaat veranderen. En gaat er eigenlijk wel veel veranderen? Door middel van twee themasessies gaan we samen met u op zoek naar het antwoord.

Alles wordt anders

Tijdens de sessie “Alles wordt anders” gaat Dirk van de Rijdt (jurist) in op de invloed van de Omgevingswet op de gemeentelijke organisatie. Hoe gaat u straks binnen acht weken een besluit nemen over ingekomen verzoeken? Is een cultuurverandering echt nodig? En hoe gaat het omgevingsplan er uitzien? Deze en nog veel meer vragen komen tijdens deze sessie aan bod.

Oude wijn in nieuwe zakken

Is de Omgevingsvisie oude wijn in nieuwe zakken? Een structuurvisie was toch ook al een integraal strategisch document voor de lange termijn? En hebben we niet genoeg aan een omgevingsplan? Gerwin Gabry, schrijver van het boek ‘Werken met de omgevingsvisie; visievorming onder de Omgevingswet’, gaat in op deze en vele andere vragen.

De twee sessies vinden parallel aan elkaar plaats waarna gewisseld wordt. U volgt dus beide sessies. Voorafgaand aan de themasessies verzorgt Michiel Visser (jurist) een inleiding op de Omgevingswet waarin hij alle feiten voor u overzichtelijk op een rij zet.

Programma themamiddag

13.00u      Ontvangst
13.15u      Inleiding op de Omgevingswet
14.00u      Sessie “Alles wordt anders” en “Oude wijn in nieuwe zakken”
15.00u      Pauze en wisseling sessie
15.15u      Sessie “Alles wordt anders” en “Oude wijn in nieuwe zakken”
16.15u      Gezamenlijke afsluiting onder het genot van een hapje en een drankje

Aanmelden

Deze themamiddag, speciaal bedoeld voor gemeenten, vindt plaats in de Van Nelle Fabriek te Rotterdam. Deelname is gratis. In de loop van 2016 zal KuiperCompagnons ook een themamiddag voor ontwikkelaars organiseren.

U kunt zich aanmelden via communicatie@kuiper.nl onder vermelding van uw naam en organisatie.

One thought on “Themamiddag Omgevingswet voor gemeenten

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.